Teen kuvia, tekstejä ja musiikkia. 

Juuri nyt työskentelen digitaalisen grafiikan parissa. Giclée-vedoksia töistäni, joita kutsun digitaalisiksi puupiirroksiksi, oli ensi kertaa esillä Virossa, Ontika Manorin taidegalleriassa kesälla 2019.  Syksyllä 2019 ja 2020 töitäni on nähty Tuusulan Taiteiden yössä, ja viime vuoden marraskuusta alkaen teoksiini on voinut tutustua KREAM Helsingissä. Maaliskuussa 2020 teoksistani kolme valittiin taiteilijayhdistys KuumArtin vuosinäyttelyyn Järvenpää-taloon. Koronakevään vuoksi suunnitelmia oli muutettava, mutta vihdoin heinäkuussa 2020 minulla oli näyttely Ravintola Huvilassa Järvenpäässä. 

Tänä vuonna osallistuin Tuusulan Taiteiden Yöhön kahdessa paikassa: Gustavelundissa sai ”ensi-iltansa” suurkokovedos teoksestani nimeltä Vapauteen. Alun perin teos on syntynyt keväällä 2014, mutta monitasoisuutensa vuoksi se on erityisen ajankohtainen juuri nyt, koronavuonna 2020. Teoksen voi tulkita monin tavoin. Kasvoilla voi nähdä esimerkiksi huivin, maskin tai taivaan. Lisäksi töitäni on esillä Krapin Pajan pihassa, KuumArtin yhteisnäyttelyssä. 

Syyskuussa pidin yksityisnäyttelyn Keravalla Galleria Allissa ja lokakuussa osallistun Uudenmaan Kuvataidejärjestöjen näyttelyyn Riihimäellä. 
Lokakuussa osallistun Tuusulan Kekrit-tapahtumaan Gustavelundissa teoksellani "Näkijätär", joka on esillä Gustavelundissa marraskuun loppuun saakka. 
Toista kuvataiteellista, vuonna 2017 aloittamaani ja edelleen käynnissä olevaa projektiani kutsun villiryijyiksi. Niitä oli ensimmäisen kerran esillä viime vuoden toukokuussa Tuusulan Rantatien galleriassa (teokset: Luontoni kappaleita I–II).  
Villiryijyissä käytän pääasiassa kierrätyskankaita, joskus myös lankoja, nukkaa, paperia ja muuta kierrätysmateriaalia, joilla on minulle tai läheisilleni omakohtaista historiaa.
Jokainen teos on oma tarinansa, oma palansa laajempaa kertomusta. Työskennellessäni ajattelen ”maalaavani” kangaspaloilla. Järjestelen väripaletteja, joista poimin kuhunkin työhön sopivia sävyjä. Usein joudun purkamaan ja kokoamaan uudelleen – vaikka villiryijyt näyttävät spontaaneilta ja vapaamuotoisilta, sitä ne eivät ole.
Olen myös kokoamassa ensimmäistä runoteostani. Uusien tekstien lisäksi se sisältää Näkymätön Koira -yhtyeen kanssa tehtyjen biisien tekstejä*. Jonkinlainen retrospektiivinen tekstihässäkkä siitä on tulossa. 

Työskentely kuvien parissa
Näyttelytoiminta:

Uudenmaan Kuvataidejärjestöt ry, Visiitti-näyttely, Riihimäki. Lokakuu 2020.
Galleria Alli, Kerava. Syyskuu 2020.
Tuusulan Taiteiden yö 2020.
Ravintola Huvila, Järvenpää. Heinäkuu 2020.
KuumArtin vuosinäyttely Järvenpää-talossa. Maaliskuu 2020.
Tuusulan Taiteiden yö 2019.
Ontika Manorin taidegalleria, Viro. Kesäkuu–elokuu 2019.
Taiteilijayhdistys KuumArtin vuosinäyttely Tuusulan Rantatien galleriassa. Toukokuu 2019.

Galleria Tähtikirkas Yö, Jyväskylä. Toukokuu 1997.
Muu Galleria, Helsinki. Maalis–huhtikuu 1997.
Pop-huone-näyttely, jossa installaatio-, video- sekä audioasioita.
Galleria Pinacotheca, Jyväskylä. Grafiikkaa (yhteisnäyttely). Toukokuu 1997.
Jyväskylän yliopiston kulttuurikavalkadi. Sarjakuvanäyttely. Maaliskuu 1997.
Varkauden Taidemuseo. Sarjakuvanäyttely. Marras–joulukuu 1996.
Artport – Kansainvälinen kesänäyttely, Viitasaari. Kesällä 1993. 
Keski-Suomen museo. Jyväskylän Taiteilijaseuran vuosinäyttely 1992. "Enkelin vene" ja "Saaressa".
Jyväskylän Taiteilijaseuran galleria. Syyskuu 1991.
Lisäksi pienempiä näyttelyitä siellä täällä.

Kuvitustyöt ja graafinen suunnittelu:
Päätyöni on graafinen suunnittelu. Koko urani ajan olen tehnyt myös kuvituksia eri julkaisuihin, joskus myös sarjakuvia. Esimerkkejä kuvitustöistäni näet täältä: http://elisapesonen.wixsite.com/home

Lähimmäksi omaa taiteellista ilmaisua olen päässyt viime vuosina Musiikin aika -festivaalin graafisena suunnittelijana. Työ kansainvälisestikin tunnetun, Suomen ainoan vuosittaisen nykymusiikkitapahtuman visualisoinnissa on haasteellinen ja erittäin kiehtova. Sen grafiikoissa käyn vuoropuhelua kunkin vuoden teeman, ohjelmiston, visuaalisten partituurien ja orkesterien teknisten raiderien (lavakarttojen) kanssa. 

Joitakin graafisen suunnittelun töitäni on nähtävissä täällä: http://elisapesonen.wixsite.com/home/graphicdesign

Tekstejä
Olen kirjoittanut aina. Julkisuudessa tekstejäni on ollut laulutekstien muodossa, ja aikoinaan, aktiivisina bändiaikoinani tekstini palkittiinkin valtakunnallisessa Rocklyriikkakilpailussa*. (Olen julkaissut myös useita oppi- ja tietokirjoja, ks. esim. https://www.visualcv.com/elisa/)

Musiikki
Kuten jo edellä mainitsin, minulla on historiaa myös musiikkipuolella. Yhtyeeni Näkymättömän koiran* kanssa tein sävellyksiä, sanoituksia, sovituksia sekä toimin bändin solistina. Musiikkia ja kuvataidetta yhdistimme niin ikään bändin kanssa (ks. Pop-huone, Muu Galleria ja Galleria Tähtikirkas yö.

Vaihtoehto-rockin genreen usein liitetyn (omasta mielestämme melko genrettömän ja persoonallisen) musiikkimme lisäksi teimme myös lastenmusiikkia.

Vuonna 1996 bändimme palkittiin Rock SM-finaalissa Musiikki ja media -palkinnolla. 

Näkymätöntä koiraa voi havainnoida mm. täällä: 
https://soundcloud.com/araminta-cooley/sets
Muu taiteellinen toiminta
Perustin tämän: http://www.ylakaupunginyo.fi/ 
Yläkaupungin Yön lisäksi olen ollut ideoimassa ja järjestämässä lukuisia kulttuuri- ja taidetapahtumia vuosien varrella.
Back to Top